Autor: Gorica Nikolin - gorica@021.rs

Novi Sad
07.06.2019.
14:55 > 20:06
Zakon o pravima deteta i zaštitniku prava deteta još u fazi prednacrta naišao je na kritike onih koji misle da "deca imaju i prevelika prava".
  • Simo

    11.10.2019 15:48
    Ne verujte dušmanima na vlasti
    Sistem pokušava da nama roditeljima oduzme sva prava nad decom i da od naše dece naprave zombije koji će biti potrošački egocentrični robovi bez morala, lake za kontrolu umova od strane masonske vladajuće elite. Sns vlast je zapravo poltronska, izdajnička vlast postavljena od masona sa ciljem da se uništi porodica i da se uništi pravoslavlje.
  • lili

    01.10.2019 18:54
    konfuzijaaaa
    Nije mi jasno da li su uveli ovaj zakon ili ne? Da li ovaj SPIS za koji pise da nije bio u mogucnosti ranije, sada ima snagu neku ili tek treba da bude predlozen i uveden? I koliko vidim prednacrt je donet prosle godine a ove neki nacrt... Ima li sam po sebi znacaj neki vec sad? Ili treba da prodje deset godina dok ga ne uvedu?
  • Josey

    08.06.2019 11:01
    @Yoya @Trtmrt
    Pa gde su roditelji da im namecu obaveze? Zar to nije njihov posao?
  • Trtmrt

    08.06.2019 08:51
    @ Yoya
    Da, upravo tako. Deca imaju prevelika prava a ne znaju sta su im obaveze.
  • JADRANKA

    08.06.2019 08:02
    dečija prava ....
    dečija prava ,šta se sve to podrazumeva pod ovim izrazom?
    Koliko su deca uopšte svesna svojih prava šta to znači njima?
    Saznanje da imaju prava tako mali šta oni mogu da urade da bi poboljšali svoje stanje na bolje?Pomozite uradite nešto na pitanju kriminala,zasto roditelji u udaljenim sredinama Bg i NS se bore svake godine sa poplavama .Znači da oni ljudi oporavljaju svoje domove svake godine od blata i smeća.Umesto da se brinu o svojoj deci i njihovom zdravlju ,obrazovanju,i svemu što ide uz rast dece?
    koliko ubijenih ,pretučenih i ugnjetavanih roditelja je prijavilo nasilje u porodici,i koji su vam rezultati...vidimo u naslovima dnevnih novina.
  • najbolje

    08.06.2019 01:07
    kad pocnu sami da odlucuju o zdravstvenim momentima
    pa da imaju pravo da ne dozvole roditeljima uvid u zdravstveno stanje

    koliko ce cirkusa biti twk tada
  • Legal

    07.06.2019 19:54
    Predlozeni nacrt zakona nije dobar. Ne treba potpuno zabraniti telesno kaznjavanje dece vec ograniciti (postaviti jasne granice). Nasilje nad decom totalno zabraniti. U redu je da srednja skola bude obavezna. Deci od navrsenih 16. godina dozvoliti da putuju uz saglasnost oba roditelja (od 18. godine bez saglasnosti roditelja). Uvesti kazne za decu koja vrse nasilje nad roditeljima i koja se nedolicno ponasaju u toku skolovanja. Moraju se uvesti i neke obaveze za decu, a ne samo prava
  • Yoya

    07.06.2019 19:50
    Prava
    Obicno idu uz obeveze na zalost to deci niko ne govori. Pune im glavu raznim glupostima ali nikad ne objasnjavaju posledice tih postupaka na koja imaju "prava". Sranjr u skolstvu i na ulici je direktna posledica sirenja "prava"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna